Odnosi Srbije i Nemačke najbolji u istoriji

0

Pregovori sa EU su istorijski korak za Srbiju
 

 

"Danas mogu sa zadovoljstvom rezimirati da srpsko-nemački odnosi nikad nisu bili bolji nego danas i zbog toga kao nemački ambasador mogu biti sretan", rekao je Vilhelm na prijemu u ambasadi Nemačke u Beogradu.

 

On je izrazio zadovoljstvo što treći put u Srbiji proslavlja Dan ujedinjenja, nemački nacionalni praznik, i što može da konstatuje da je u Srbiji mnogo toga urađeno od kako je on došao u Beograd.

 

Vilhelm je podsetio da je Srbija 21. januara počela pregovore sa EU što je, kako je ocenio, "istorijski korak" za državu.

 

"Nemačka i sve članice EU podržavaju evropski put Srbije i nadam se da će ona uskoro postati članica Unije", kazao je Vilhelm.

 

On je ocenio da se bilateralni odnosi dve zemlje razvijaju i unapređuju, podsetivši da je premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio Berlin 28. avgusta.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je istorija dve zemlje "isprepletena konfliktima" i da su u tim sukobima ziveli "naši preci".

 

"Danas imamo slične i skoro identične stavove po mnogim pitanjima, ali ne i kada je reč o nekim bitnim stvarima za Srbiju", rekao je Nikolić.

 

On je poručio Nemačkoj da "mudro predvodi EU" i da podrži članstv Srbije u Uniji, dok je Srbiji poželeo da dostigne prosečni nemački standard.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here