Odrastala uz pozorište

0

Lena Bogdanović (40) rođena je u Novom Sadu i odrastala je u porodicu koja je mnogo bila umetnički nastrojena. Lenin otac je poznati novinar, majka po profesiji mikrobiolog, ali pronašla je sebe u svetu mode i estetike, te je postala vlasnica modnog butika, jedan ujak je vajar, drugi reditelj, a treći lekar specijalista sportske medicine kome su pisanje pesama i oslikavanje ikona omiljeni hobi. Za sferu muzike pobrinula se sestra od ujaka koja je operska diva.
– Odrasla sam u okruženju filmova i filmskih publikacija. Imala sam nekoliko maminih albuma koje je pravila kao devojčica. U njih je lepila slike tadašnjih glumica, poput Merilin Monro, Brižit Bardo, Marlen Ditrih, Rite Hejvort… Na taj način sam postala fan filmova iz 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Takođe, odrastala sam i uz pozorište. Mamini roditelji su me još od prvog razreda osnovne škole vodili na pozorišne i baletske predstave. A baka i deka sa očeve strane živeli su u Barandovu, u bivšoj Čehoslovačkoj, blizu filmskih studija – kaže Lena, koja je pre glume zavolela ples.
Osim što joj je porodica naklonjena umetnosti, u njoj ima i sportista.
– Moj otac Duško je igrao hokej u Vojvodini i bio reprezentativac. Još se bavio fudbalom i trenirao vaterpolo. A moj deda Jovan je bio tehnički direktor FK Vojvodina i samim tim kroz našu kuću su prolazili brojni igrači i treneri. I drugi deda, Dušan, bio je veliki ljubitelj sporta i kad sam bila kod njega i bake, gledala sam brojne sportske događaje, što na televiziji, što na samom stadionu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here