Presudila je činjenica da nisu dobili podršku Vlade.

Stigla je i zvanična potvrda, Srbija ima jednog rivala manje u trci za organizaciju predolimpijskog turnira. Košarkaški savez Grčke odustao je od kandidature za organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, jer nije dobio podršku Vlade i neophodne finansijske garancije.

KS Grčke je među prvima izrazio želju da bude organizator kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Grci nisu zvanično podneli kandidaturu, jer Vlada Grčke nije dala potrebni depozit.

Jorgos Vasilakopulos, predsednik Košarkaškog saveza Grčke, rekao je da je savez odradio svoj deo posla, ali da država nije odgovorila na njihov zahtev.

– Sve smo uradili oko kandidature osim neophodnih finansijskih garancija. Pre tri meseca smo kontaktirali Vladu, ali nismo dobili odgovor. Nismo mi odgovorni. Okrenuli smo se Vladi, ali su oni ostali ‘gluvi’. Nismo dobili nikakav odgovor – naveo je čelnik KS Grčke.

Za sada su zvanične kandidature podneli košarkaški savezi Srbije i Hrvatske, a istu želju imaju i Italija i Litvanija. Jedan od četiri kvalifikaciona turnira biće održan u Evropi, a tri na ostalim kontinentima, kako je odavno odlučila FIBA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here