commons.wikimedia/Paasikivi

Crnogorska avio-kompanija “Montenegro erlajns” (MA) se oglasila povodom odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Posle odluke da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, MA navodi da Srbija svakako ostaje deo njihovih saobraćajnih planova.

“Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova Montenegro Airlinesa i pokušaćemo da damo doprinos da se posledice Covid-19, u ekonomskim smislu, što pre saniraju”, navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je sinoć preneo portal CDM.

Iz crnogrske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da “industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka”.

Avionima crnogorskog avio-prevoznika “Montenegro erlajnsa” biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, potvrđeno je sinoć u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

“Montenegro erlajns” je ranije u toku jučerašnjeg dana najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

DCV je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

5 COMMENTS

  1. Jos se cude. Pa treba im trajno zabraniti svaki pristup Srbiji. Samo Srbi iz Zete mogu dolaziti u Srbiju i to da im se odmah i automatski omoguci drzavljanstvo Srbije.

  2. Dosta nam je više došljaka u Srbiji, koja im je postala majka Kalifornija. Ovde imaju fakultet, posao, stan i nemaju nameru da se vraćaju u Crnu Goru, još vode i glavnu reč. Dozvoljeno im je. Sad su vam udarili rampu kao zahvalnost. To nije ništa što su im zabranjeni letovi preko beogradskog aerodroma. Otpuštajte ih sa posla, vraćajte ih u Crnu Goru pod hitno. Tako su nama svojevremeno uradili i Hrvati, a mi im i dalje ostavljamo silnu lovu preko leta.

  3. Одкуд њима уопште авио компанија када Нови сад има више становника од црне горе???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here