Mladi krilni košarkaš Olimpijakosa i reprezentacije Srbije Aleksej Pokuševski izabran je od strane Oklahome kao 17. pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Generalni menadžer Tandera Sem Presti poslao je Rikija Rubija, 25. i 28. pika u Minesotu, a zauzvrat je dobio pravo da bira sa 17. mesta i izabrao je 18-godišnjeg košarkaša, visokog 214 santimetara, koji može da igra na svim bekovskim pozicijama.

Zanimljivo, Pokuševski je prvi igrač iz Druge lige Grčke koji je stigao pravo u NBA još od 2013. godine i Janisa Adentokumpa i zvanično je najmlađi igrač Olimpijakosa koji je zaigrao u Evroligi. A tim iz Pireja trebalo bi da dobije 1.5 miliona dolara za Srbina kao otkupnu klauzulu.

Prvi pik je Entoni Edvards, kog je izabrala Minsota, Džejms Vajzmen je kao drugi otišao u Golden Stejt, dok je trećeg pika Lamela Bola draftovao Šarlot. Deni Avdija, sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera, izabran je kao 9. pik od strane Vašington Vizardsa

Sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije i košarkaš Makabija iz Tel Aviva Deni Avdija izabran je kao deveti pik od strane Vašington Vizardsa.

Čikago Bulsi kao 44. pika izabrali su crnogorskog košarkaša i centra Mege Marka Simonovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here