Olajdžuvon: Samo najbolji na SP u Tursku

0

Reprezentacija SAD prethodna tri SP nije osvojila najsjajnije odličje (dve bronze) pre svega jer nije uspela da ubedi najveće zvezde NBA lige da se pojave na najvećem svetskom takmičenju.

 

Olajdžuvon smatra da sada celoj stvari mora da se priđe dosta ozbiljnije, pogotovo što su se ostale selekcije, poput Španije, Argentine, Srbije (bivše Jugoslavije), Litvanije dosta "uozbiljile" i počele da igraju vrhunsku košarku.

 

"Košarka je poslednjih godina vasionski uznapredovala. Mislim da je vreme da se probudimo iz sna da možemo da osvajamo šampionate sa bilo kojim igračima koje izaberemo. SAD moraju da izaberu najbolje, ali je to valjda normalno, u pitanju Svetsko prvenstvo", izjavio je Olajdžuvon, koji je prisustvovao žrebu za SP u Turskoj, gde će SAD igrati u grupi sa Slovenijom, Brazilom, Hrvatskom, Iranom i Tunisom.

 

Olajdžuvon je najveći deo karijere proveo u Hjuston "Roketsima", sa kojima je osvojio i dva NBA prstena, a tokom karijere je postigao 27.000 poena i imao 13.747 skokova i 3.830 blokada. Za SAD je nastupao 1996. godine na Olimpijadi u Atlanti, kada je "drim tim" u finalu pobedio tadašnju Jugoslaviju.

 

SAD je poslednji put bio šampion sveta na SP u Kanadi, takođe sa "drim timom". Amerikanci su se obrukali 2002. godine kada su na domaćem terenu u Indijanapolisu ostali bez medalje.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here