Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je u jutarnjem programu na TV Prva i govorio o svom sinu, pravilima na Australijan openu, ali i o odnosu prema Noletu. 

Srđan je pričao o planovima svog sina izneo je samo ono što mu je privatno prioritet:

– On je željan svoje dece i porodice, to je fokus sada pre svega. Želi da što više vremena provede sa njima. Za taj profsionalni deo za te rekorde koji mu nedostaju, da bi zvanično bio priznat od zapadnjaka za najboljeg to je ono što ga čeka. Međutim, on je već odavno najbolji igrač u istoriji, a jedan od najboljih sportsita ikada – rekao je Srđan i onda kritikovao odnos komentatora iz Srbije prema Novaku.

– Taj komentator sa regionalne televizije kod nas nije mogao da izgovori “naš Nole ili “naša dika”, već samo Đoković, a Zvereva vrlo intimno zove Saša. Pa, kaži slobodno naš Nole, šta je problem ovde da se kaže. Njega su Amerikanci proglasili za najspremnijeg sportistu ikada i oni ga priznaju.

– Komentator Eurosporta Vilander je imao užasno loše komentare godinama, a i on je počeo da ga uvažava, a regionalna televizija kod nas nije počela da ga uvažava. Vilander je bio ovde pre nekoliko godina, pa je pitao jel Beograd rodni grad Novaka ? Kad su mu rekli da jeste on dodaje da nije imao taj nutisak jer ima samo jedan bilbord u gradu i to iznad restorana “Novak” – rekao je Srđan i nastavio u dahu:

– On je dika našeg naroda, slavite ga i učite vašu decu kako da se ponašaju kao Novak. Koliko je on učinio za našu državu, za dijasporu. A gde je Novak u Beogradu i u Srbiji? U Crnoj Gori koja se odvojila od nas, ali ja smatram to našim narodom, moji roditelji su odande, i oni ga respektuju. On je počasni građanin Nikšića i Budve, a gde je u Srbiji počasni građani. Vreme je da se podigne brada i da se gleda u oči kad se priča sa nekim – objasnio je Srđan.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here