EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Lideri opozicionih partija tokom prethodne nedelje kritikovali su vladu Aljbina Kurtija, a zajednički imenitelj njihovim izjavama bila je ocena da se Kosovski premijer ne razume u ekonomiju. 

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da su za dve godine Kurtijeve vladavine zabeleženi neki od najnegativnijih ekonomskih pokazatelja.

– Aljbin Kurti se ne razume u ekonomiju. Ali on razume propagandu. Nažalost, propaganda ne čini ekonomiju. Tri glavna makroekonomska indikatora, inflacija, trgovinski deficit i ekonomski rast, daju danas pravu sliku Kosova – rekao je Abdidžiku.

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj nazvao je kosovskog premijera “običnim prevarantom”. Haradinaj je ocenio i da je život na Kosovu postao nepodnošljiv.

Prvi čovek Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjavio je da je Kurti usporio dijalog sa Srbijom, a iz njegove partije iznete su ocene da vlada obmanjuje građane kada govori o “ekonomskom procvatu” i da se Kosovo suočava sa najvećom ekonomskom i energetskom krizom u poslednjih 20 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here