EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Socijalistička narodna partija (SNP), deo parlamentarne većine, podneće inicijativu Skupštini za opoziv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Kako se navodi, ta frakcija će to učiniti čim inicijativu potpiše najmanje 25 poslanika, kako bi se zakazala vanredna sednica parlamenta.

Inicijativa je krajem prethodne sedmice upućena poslaničkim klubovima Demokratskog fronta, “Mir je naša nacija”, Pokretu za promjene, “Crno na bijelo” i nezavisnom poslaniku Marku Milačiću.

Povod za pokretanje inicijative bila je Đukanovićeva izjava od 28.avgusta, kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog u tom gradu.

– Nadam se da neću biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju, tamo gde budu Cetinjani i gde je većinska Crna Gora, gde se brani dostojanstvo države – kazao je tada Đukanović.

U Predlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik povredio Ustav, iz SNP-a navode da je ovakvim postupanjem Đukanović izvršio grubu povredu člana 14 Ustava koji propisuje da su “verske zajednice odvojene od države, kao i da su verske zajednice ravnopravne i slobodne u vršenju verskih obreda i verskih poslova”.

Iz SNP-a su podgoričkim Vijestima kazali da je za ovu inicijativu potrebno 25 potpisa poslanika, ali da veruju da će je podržati svi klubovi parlamentarne većine i da će imati ne 25, već 41 potpis.

1 COMMENT

  1. Milove nesumnjive oratorske sposobnosti su komplementarne njegovim kriminalnim aktivnostima i ne vidim razlog da se ne ide lakšim putem tj. kroz raskrinkavanje bogaćenja temeljenog na kriminalu tokom 30 godišnjeg autoritarnog preobražaja u navodnog demokratu. Njega i njegovu vrhušku treba tretirati jednostavno kroz kriminalnu istragu. U njegovim političkim inicijativama treba tražiti odgovore za boljitak Crne Gore. Naime guranjem zakona o nacionalizaciji verske imovine dotakao se i mogućih rešenja vezanih za imovinu svoje porodice i \”odabranih\” mu porodica. Iste bi svojim kapacitetom i kvantitetom uveliko doprinele jačanju same ekonomske snage ove državice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here