Oslobođeni trgovci ljudima iz Sarajeva

0

 

U obrazloženju rešenja o ukidanju pritvora, Sud navodi da tužilac nije ponudio konkretne činjenične okolnosti koje bi opravdale bojazan da bi optuženi boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na svedoke.

 

Sud je zaključio da se optužba, uglavnom, oslanja na dokaze objektivne prirode i dokazna sredstva na čiju validnost optuženi ne mogu uticati.

 

"Kada je reč o predloženim svedocima, koji su saslušani u toku istrage, ne postoji nijedna konkretna činjenica na osnovu koje bi se moglo zaključiti da postoji realna opasnost od uticaja optuženih", saopšteno je iz Suda BiH.

 

Violeta i Saša Rodić uhapšeni su 12. januara na području Sarajeva.

Optuženi se terete za krivično delo trgovina ljudima, saopšteno je iz Suda BiH.

 

Oni su od septembra 2008. godine do januara ove godine organizovali seksualno iskorištavanje za novac, dve devojke sa mentalnim poteškoćama tako što su preko oglasa ugovarali pružanje seksualnih usluga za novac u iznajmljenim stanovnima na području Sarajeva.
 

Optuženi se terete da su na ovaj način počinili krivično delo trgovine ljudima jer su iskoristili mentalne poteškoće i psihičko stanje žrtava, i vršili njihovu seksualnu eksploataciju kako bi sebi pribavili nezakonitu imovinsku korist.

 

Optuženi se terete da su na ovaj način sebi pribavili veću imovinsku korist.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here