EPA-EFE/Martin Divisek
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i predsednik Skupštine Gljauk Konjufca potpisali su danas aplikaciju za članstvo u Evropskoj uniji, prenosi Kljan Kosova.

Osmani je tom prilikom kazala da se Kosovo potpisivanjem aplikacije približilo Evropskoj uniji.

– Danas je istorijski dan. 14. decembar od danas ima dvostruki značaj u savremenoj istoriji Kosova. S jedne strane obeležavamo aplikaciju za članstvo u EU, a sa druge strane godišnjicu Vojske Kosova. Zajedno sa Konjufcom i Kurtijem, u ime Republike Kosovo, činimo odlučujući korak ka ostvarenju naše neotuđive ambicije. Danas približavamo Kosovo za korak bliže ka EU – poručila je Osmani.

Osmani je istakla da za građane Kosova ne postoji druga alternativa.

– Ovaj čin je posvećen svim građanima naše zemlje. Ovaj trenutak je posvećen svakom detetu, ženi i čoveku Kosova koji su žrtvovali svoje živote i koji su nepravedno bili suočeni sa genocidom i okupacijom – rekla je Osmani.

Prema njenim rečima, Kosovo zaslužuje da bude deo EU.

– Najmlađa država na najstarijem kontinentu, zemlja političkog pluralizma, Kosovo sa slobodnom tržišnom ekonomijom, zaslužuje da bude deo porodice EU. Naš put napred je jasan, proces može biti dugoročan, ali mi ćemo raditi svoj posao, kako bi EU lakše radila svoj posao – poručila je Osmani.

2 COMMENTS

  1. Знају они да од тога нема ништа. Ово је само маркетиншки потез за грађане западне Европе. Као ето, Косово је држава. Само још да уђе у ЕУ.

  2. To samo predajte vašem savezniku iz 2. Svjetskog rata , Njemačkoj
    I bit će odrađeno kao i ostali saveznici rajha i vi ćete biti nagrađeni

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺
    Слава Русији

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here