Tanjug/AP
Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, u izjavi za “TV Partizan” otkrio je da crno-beli imaju ozbiljan problem zbog toga što ne mogu sve svoje mečeve da igraju u Štark areni.

Klub gubi novac, a tim mir i atmosferu za rad.

– Jako sam zabrinut i pričao sam sa Željkom o tome nekoliko puta. Ove godine smo promenili tri sale za utakmice i tri trenažne dvorane. Ekipi nije jednostavno da se seljaka iz dvorane u dvoranu, jer naviknete na koševe, parket, a onda promenite sve. Razumem da u Areni postoje događaji važni za našu državu i poštujem trud da se takvi sportski događaji dešavaju u Srbiji, ali Partizan je veliki košarkaši brend i promoviše Srbiju na najbolji mogući način. Bivši je šampion, igrao je Fajnal-forove, borićemo se za osvajanje Evrokupa i ABA lgie, ali mislim da ne zaslužujemo ovakav tretman, da neki koncert ili bilo kakvo dešavanje nas može da pomeri, ne samo iz velike, već i iz male dvorane, gde se održavaju propratni događaji, a mi tu treniramo. To ljudi treba da znaju, da naše sve kategorije treniraju u maloj dvorani i nama je veliki problem kad nas izbace iz Arene, gde rade naše ekipe od seniorske, juniorske, do mladih selekcija… Imamo ogroman problem i nemamo atmosferu za ra – rekao je Mijailović.

Košarkaši Partizana zbog koncerta Ace Lukasa neće moći da ugoste Cibonu u beogradskoj Areni, 15. aprila, pa će taj meč morati da odigraju u dvorani “Aleksandar Nikolić”, ili “Ranko Žeravica”.

– Mislim da ne zaslužujemo ovakav tretman, da je jednostavno svaki događaj preči od utakmice Partizana. Kada igramo u Areni, nama je to prvo finansijski jako problematično, a sa druge strane – nemamo atmosferu za rad – ističe prvi čovek crno-belih.

Veliki problem predstavljaju i navijači, koji se opravdano bune jer su platili sezonske ulaznice za mečeve u Areni.

– Recimo, navijači, koji se bune, jer su u pretprodaji dali više od milion evra i nije normalno da nekome prodate kartu za Arenu, a da on sa tom istom kartom gleda utakmice u Hali sportova, u Pioniru, gde su ograničeni kapaciteti. Nama utakmica u Pioniru donese minus, jer nam stanu samo sezonci koji dođu. Mi van te utakmice ne možemo da primimo nikoga drugoga i sve što platimo u organizaciji utakmice je ogroman minus. Moramo da nađemo rešenje da Partizan ima stalnu dvoranu, gde će moći da trenira i gde se ekipa neće pomerati. Najbolji trener Željko Obradović se vratio, a Partizan nije poštovan dovoljno. A, onda slušate od pojedinih dežurnih gostiju jutarnjeg programa kako Partizan ima nenormalno veliku podršku i novca koliko poželi. Mi imamo podršku, ali daleko od toga što neko priča – kaže Mijailović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here