Otadžbinu približili Evropi

0

Na dvodnevnom regionalnom sajmu, drugom po redu, "Zmaj" je imao svoj štand na kome su se nalazila srpska tradicionalna obeležja.

 

Domaćini štanda su ovom prilikom obučeni u tradicionalne narodne nošnje i sa ponosom znatiželjnim posetiocima objašnjavali običaje i tradiciju srpskog naroda.

 

Svojim učešćem na ovoj velikoj manifestaciji "Zmajevci" iz Feldkirha su se svojski potrudili da brojnim posetiocima, značajnim imenima iz sveta kulture, političkog i javnog života približe obeležja svoje otadžbine.

 

Među posetiocima našao se i protojerej-stavrofor Mile Mijić, paroh ove parohije, koji je dao punu podršku ovom društvu malom po broju članova, ali velikom po svojim delima i radu.

Eriku oduševili
narodni običaji

 

Štand "Zmajevaca" obišla ja Erika Burčer, zamenik gradonačelnika Feldkirha, koja nije krila svoju zadivljenost lepotom i raznolikostima narodnih običaja i srpskom kulturnom baštinom.
Na sajmu je učestvovalo više od sto klubova i udruženja.

 

 

Vrhunac učešća "Zmajevaca" na ovoj velikoj manifestaciji bila je i priredba kojom se predstavio mladi orkestar izvodeći splet starih i pomalo zaboravljenih izvornih pesama. Nastup folklorne grupe, koji je usledio, podigao je brojnu publiku na noge, za šta je bio nagrađen i gromkim aplauzom.

 

Zadovoljni članovi SKUD "J. J. Zmaj" ističu da su svojim nastupom i promocijom otadžbine na ovom velikom skupu sigurno doprineli tome da se Srbija barem za dva koraka na svom putu približi Evropskoj uniji.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here