Ovo je Albanka, “tetka kokaina”

0

I pored toga što je iza rešetaka, Interpol je ovih dana objavio da je ona među hiljade ljudi za kojima je raspisana poternica.

Valentina Tufina (50) se smatra "mozgom" moćnih narko dilera koji imaju razvijenu mrežu preko Latinske Amerike ka Evropi
 

Inače poznata po nadimku "Tetka", Valentina Tufina je putovala na tri kontinenta tokom jednog meseca da bi trgovala heroinom i kokainom. Prema tužilaštvu, tereti se za teška krivična dela.

Ona je u roku od mesec dana putovala sedam puta, u nekoliko zemalja Evrope, u Kinu, Australiju a zatim i u Sjedinjenim Američkim Državama. Po struci hemijski inženjer, 23. jula putovala iz Tirane za Sloveniju. Vreme putovanja 1 sat i 20 minuta. Tog dana u svom "tranzitnom letu" ona je putovala iz Ljubljane za Nemačku, gde se zaustavila na međunarodnom aerodromu u Minhenu.
 

Dan kasnije je putovala za Peking iz Nemačke. Putovanje je trajalo 9 sati i 55 minuta da bi sledećeg dana (25.), Valentina iz Pekinga u Kini poletela za Šangaj Pudong.

 

Međutim, Šangaj Pudong nije bio poslednja destinacija jer je tog istog dana otputovala za Melburn u Australiji.
 

Tužilaštvo za teška krivična dela navodi da Valentina Tufa rukovodi količinom i cenom kokaina smatrajući je "kasom budžeta", mrežom krijumčara kokaina. Osumnjičena je uhapšena na Kosovu, gde je napravila laboratoriju za preradu kokaina i heroina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here