Promo
Pežo 308

Žiri “Nemačkog automobila godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi Pežo 308 za pobednika u Kompakt klasi, među 11 kandidata 9 različitih proizvođača automobila.

Za žiri, Pežoova strategija Power of Choice bila je poseban fokus: kupci imaju mogućnost izbora između benzina, dizela i dva plug-in hibrid motora. Dodatni razlozi za nagradu za kompaktni hatch su moderna tehnologija, digitalni i individualno adaptivni Pežo kokpit, kao i novi dizajn sa novim Pežo logom.

Kompaktni hatch sa znakom lava je pobednik, kao i njegov prethodnik koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i “Automobil godine 2014”.

Novi Pežo 308 je 26. oktobra pobedio na GCOTY 2022 u klasi Kompakt koja predstavlja najpristupačnije automobile. Nagrađeno je pet kategorija: Compact, Premium, Luxury, New Energy i Performance. Fokus je bio na relevantnosti modela na tržištu i njihovoj budućoj održivosti.

Pobednici u ovih pet klasa takmičiće se za ukupni GCOTY 2022, koji će biti objavljen 25. novembra. Nezavisno od bilo koje izdavačke kuće, proizvođača automobila ili sajma automobila, GCOTY nagradu dodeljuje žiri od 20 međunarodnih automobilskih novinara. Većina njih se nalazi u Nemačkoj ili u zemljama nemačkog govornog područja.

Kao prvo serijsko vozilo sa novim logotipom, Pežo 308 je u središtu novog identiteta brenda sa znakom lava. Full-LED farovi prikazuju svetlosni potpis tipičan za brend (vertikalno napred i sa tri kandže pozadi).

Najsavremeniji sistemi za pomoć vozaču kao što su kamera za vožnju unazad, sistem za
upozorenje na sudar, pomoć u mrtvom uglu sa dometom od 75 metara, pomoć pri
kočenju u slučaju nužde i aktivni sistem upozorenja o napuštanju trake sa intervencijom
upravljanja obezbeđuju dodatnu bezbednost tokom vožnje.

Kao što njegov moto Power of Choice kaže, novi Pežo 308 dolazi u dve plug-in hibridne verzije (električni i benzinski motor 180 KS i 225 KS), ali i kao opcija sa unutrašnjim
sagorevanjem sa raznim benzinskim ili dizel motorima. Potpuno električna verzija će uslediti 2023. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here