pixabay.com

Zdravu ishranu često povezujemo sa izbacivanjem raznih vrsta hrane, ali uključivanje dobrih stvari je takođe dobra ideja.

Dakle, postoje jednostavna pravila koja treba da sledimo da bi naša trenutna ishrana bila zdravija. Međutim, ako tražimo neke ključne superhrane koje bismo uključili u svoje obroke, Američki časopis za javno zdravlje izdvojio je tri najzdravije namirnice na svetu.

Sočivo

Sočivo je vrsta mahunarki bogata hranljivim materijama. Nedavno istraživanje je pokazalo da može smanjiti upale u telu i da ima antioksidativna i antimikrobna svojstva. Takođe je puna polifenola, za koje nauka sugeriše da mogu pomoći u odbrani od degenerativnih bolesti, kao i vlakana i proteina, što ga čini odličnim za kontrolu šećera u krvi i zdravlje creva, piše Vogue. Pored toga, dodavanje sočiva u salatu ili obrok pomoći će nam da se osećamo siti.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i antiinflamatornim svojstvima. To je ključni deo zdrave mediteranske dijete i snižava krvni pritisak takođe može poboljšati zdravlje srca. Pored toga, pokazalo se da ograničava rizik od oštećenja jetre i neurodegenerativnih bolesti kao što je demencija.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je jednostavna i hranljiva zdrava hrana koju možemo dodati svojoj rutini. Pun je proteina, kalcijuma, vitamina B12 i probiotika, sprečava skokove šećera u krvi i poboljšava zdravlje kostiju i creva, a takođe je praktičan. Međutim, važno je odabrati opcije bez dodavanja šećera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here