pixabay.com

Ukoliko ste u procesu mršavljenja, trebalo bi da imate na umu da ne smete da konzumirate voće koje sadrži velike količine šećera jer će doći do kontraefekta.

Majkl Mozli, nutricionista i autor knjige „Fast Diet“, iz tog razloga savetuje izbegavanje često konzumiranje dinje i ananasa. Preporučuje da radije birate namirnice s manje šećera, poput bobičastog voća.

Kad je u pitanju gubljenje suvišnih kilograma, voće se definitvno pokazalo boljim od povrća, a najbolje voće za mršavljenje, pored bobičastg voća su jabuke i kruške.

Istraživanje je sprovedeno na 133,468 muškaraca i žena u periodu od četiri godine i pokazalo je kako je konzumiranje velikih količina voća bez skroba dovelo do gubljenja značajnog broja kilograma.

Naravno, činjenica je da dobra ishrana nije dovoljna za održavanje kilaže. Pored brige o tome šta jedete, trudite se da redovno vežbate. Odraslim osobama se preporučuje da vežbaju pet dana u nedelji u trajanju od 30 do 60 minuta ili da triput nedeljno rade vežbe pojačanog intenziteta od najmanje 25-50 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here