pixabay.com

Najnovije istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Nutritional Science, pokazalo je da muškarci koji jedu dva kivija dnevno, tokom vremenskog perioda od mesec i po dana, imaju manje šanse da budu depresivni.

Studija je takođe pokazala da muškarci, koji su jeli pola kivija dnevno i koji su od početka istraživanja izgledali dobro, nisu imali nikakave koristi od ovog voća.

„Mislimo da je razlog za ovakve rezultate vitamin C, koga ima u izobilju u kiviju“, rekla je autorka istraživanja, doktorka Anitra Kar.

Vitamin C pomaže da se poveća broj enzima u telu koji vraćaju energiju telu, objašnjava doktorka Kar. To znači da uzimanje više vitamina C može da pomogne da se popravi raspoloženje i povrati fizička i mentalna energija.

Ako se osećate depresivno, pojedite jedan kivi ujutru i jedan uveče, to će vam pomoći da se oporavite od lošeg raspoloženja i povratite energiju, već u prvih nedelju dana. Ukoliko ne volite kivi, ili voće uopšte, možete uzeti multivitaminski sok koji ima visok procenat vitamina C.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here