EPA/Martin Divisek
Bedžet Pacoli

Prema Bedžetu Pacoliju, ko god postane kosovski premijer posle izbora 6. oktobra, doneće odluku o ukidanju taksi na srpsku robu. Izuzetak od ovoga je samo odlazeći premijer Ramuš Haradinaj, koga je opisao kao tvrdoglavog, prenosi Koha.

– Kada smo počeli da razgovaramo o izborima, pozvan sam u emisiju javne televizije i bilo je pitanje šta dalje sa taksama. Ponavljam, taj pobednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Na najhumaniji način mogu reći: Laže.

Izuzetak je Haradinaj, jer ga poznajem kao tvrdoglavog i kad fiksira nešto ne možete da ga pomerite od toga. Ne pomera se – izjavio je Pacoli.

Prema njegovim rečima, takse će ukinuti i oni koji su ih podržali i rekli da ih neće ukinuti. Za Haradinaja je rekao je da “i on može prekršiti obećanje, ali da će ići i dalje sa taksama”.

– Mislim da on ne može bez taksi, ali može i da ih ukloni ako želi da razmišlja šire, dok će drugi ukinuti takse i osloboditi put dijalogu. To je realnost, ipak, sačekajmo da se izbori završe – zaključio je Pacoli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here