Pajtić se žalio ambasadorima na stanje u zemlji

0

Bojan Pajtić pisao ambasadorima i nevladinim organizacijama
 

Kako je saopšteno iz DS-a, Pajtić je u pismu naglasio da ne traži pomoć za političku borbu, već za odbranu vladavine prava, pravne države i stabilnosti institucija.

Pajtić je ambasadore i organizacije obavestio da je u prethodne dve godine više od 70 članova DS-a, "uz veliku pompu i medijske najave mesecima unapred" privedeno, a da su se ti slučajevi završili podizanjem nekoliko optužunica, dok je više desetina odbačeno.

 

U pismu navodi i da je Vrhovni kasacioni sud nedavno u saopštenju upozorio da nosioci javnih funkcija vrše pritisak na sudije, kao i da je Evropska komisija u ovogodišnjem izveštaju ukazala na nepoštovanje presumpcije nevinosti i organizovane kampanje koje se, u "sprezi sa policijom, vode protiv pojedinaca u tabloidima".

 

"Ovo nije problem Demokratske stranke, nego svih onih koji danas u Srbiji misle drugačije i koji se usuđuju da to svoje mišljenje javno izraze. Suočeni smo sa vlašću koja očigledno ima tendenciju da uguši svaki vid kritičkog mišljenja, a naš zadatak i naša obaveza je da se protiv takve politike borimo", saopštili su iz DS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here