EPA/Salvatore di Nolfi
Metju Palmer

“Kompromis je ključan za napredak u normalizaciji odnosa Srbije i Kosova”, izjavio je Metju Palmer, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država.

– SAD veruju da bi jedino uz međusobno priznanje suštinski moglo da se ide napred. I to je ono što bismo voleli da vidimo. To ne znači da u međuvremenu ne bismo pozdravili korake i sporazume manjih razmera koji vode u tom pravcu – rekao je Palmer u javnom onlajn razgovoru sa Entonijem Godfrijem, ambasadorom SAD u Srbiji 15. marta.

Palmer je naveo da se SAD nadaju sporazumu Beograda i Prištine o pronalaženju nestalih osoba i dodao da je stav Vašingtona da bi sporazum o normalizaciji odnosa Srbiji i Kosovu otvorio put u Evropsku uniju.

– Tada će Srbija i Kosovo biti partneri u EU. U neku ruku to zahteva volju da se zajednički radi na sporazumu kojim bi strane jedna drugu priznale za partnera. To je nešto što je dugoročna vizija i cilj koji bi stvorio najbolju budućnost za Kosovo i Srbiju – dodao je on.

Palmer je rekao da je te stavove SAD preneo Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, sa kojim je 15. marta o aktuelnim pitanjima na Balkanu razgovarao video vezom iz Vašingtona.

U saopštenju iz Kabineta predsednika Srbije saopšteno je da su se sagovornici složili da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak regiona.

“Predsednik Vučić istakao je da će Srbija nastaviti da se zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, uz zaštitu interesa tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa”, saopštio je Kabinet predsednika Republike Srbije.

12 COMMENTS

  1. Situacija,
    Zamislite situaciju, da vam lopov (Albanac) provali u kucu i pokrade sve stvari. Na sudjenju, sudija (SAD) koji je domacina (Srbiju) uzgred budi receno prethodno dobro premlatio (bombardovao), trazi od domacina (Srbija) da se: 1) nesto nagodi sa lopovom (Albanac) i 2) da na kraju, javno prizna u (UN) da lopov nije lopov! 3) I sudija (SAD) dodatno zahteva od domacina (Srbije) da lopova (Albanca) tretira kao postenog komsiju i partnera u buducnosti. Ludilo!
    Palmerova izjava je vredjanje zdravog razuma, koja vodi Srbiju ili u dodatno ponizenje ili u vojno resenje, pa kom opanci, kom obojci. Zivela SRBIJA!

  2. Нисмо ти ми златна рибица бре! Иди код педофила и тражи то исто за Тексас, мани се више нас нацисто фашисоидни.

  3. ovaj …….nja placeni kriminalac od bandita sa prokletije lazovanje kajanje kad tad ce biti

  4. …kad vi date Indijancima njihovu drzavu nazad onda tek mozemo da pricamo;debilni jenkiji….

  5. A mi zelimo da prekinete okupaciju i da se vratite odakle ste došli. Priznanje nikad! Ko bude priznao Kosovo, biće najveći izdajnik u srpskoj historiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here