Pano dobrodošlice u šest gradova

0

Reuters/H-P.B.
Kako se brže integrisati u Austriji: Panoi dobrodošlice za strance
 

Ova ustanova nudi pridošlicama informacije i podršku o centralnim temama života u Austriji. Kako je saopšteno, savetovanja ove ustanove su koristile i osobe koje nemaju migrantsko poreklo.

Ministar za integracije i spoljne poslove Austrije Sebastijan Kurc je povodom ovog izveštaja ocenio da su pridošlicama potrebne ovakve ponude koje im pružaju podršku za uspešan proces integracije.

Pored postojećih ispostava ove ustanove u Beču, Gracu, Lincu, Salcburgu i Inzbruku, u jesen 2014. godine je sa probnim radom počela i kancelarija u Klagenfurtu.

Direktor Austrjiskog Integracionog fonda Franc Volf je takođe naglasio da pored ponuda savetovanja integracionih centara Fond svoje ponude u ovom području nudi intenzivnije u regionu.

"U međuvremenu imamo takođe i 14 mobilnih deskova dobrodošlice, na kojima saradnici Austrijskog integracionog fonda nude integraciona savetovanja u opštinskim i okružnim ustanovama", istakao je on.

Prva pokrajina u kojoj su ponuđene ovakva sveobuhvatna savetovanja je Salcburg. U ovoj pokrajini je mobilni pano dobrodošlice bio ponuđen u mestima Pongau, Cel am Ze, Tamsveg i Halajn.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here