Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Marko Pantelić, koji je preležao korona virus, kaže da se zarazio na kongresu UEFA, na kojem je bio zajedno sa predsednikom FS S Slavišom Kokezom.

– Ja sam se zarazio na službenom putu. Bio je kongres UEFA koji je svake godine redovan. Bio sam sa Kokezom i generalnim sekretarom i sa oba sportska direktora – rekao je sinoć Pantelić za TV Prva.

Kako je naveo, kongres je održan od 2. do 4. marta, a odlučio je da se testira nakon što je, posle nedelju dana, saznao da je Kokeza pozitivan na korona virus.

– Smatrao sam da je društveno odgovorno da se testiram. Zajedno sam sa suprugom testiran, ja sam bio pozitivan, a ona negativna. Uopšte nisam imao nikakvu sumnju, bio sam ubeđen da sam negativan. Veče pre toga sam igrao fudbal, nikakve simptome nisam imao – rekao je Pantelić.

On je naveo da, od trenutka kada je saznao da je pozitivan, 15 dana nije izašao iz sobe.

– Od trenutka kada sam saznao, penjem se uz stepenice, zaključavam se i 15 dana sam sam u sobi. Do vrata su mi donosili hranu, pratio sam smernice Vlade – rekao je Pantelić, ističući da nije imao nikakve simptome tokom tog perioda.

On je pohvalio rad zdravstvenih radnika i ukazao da ne treba osuđivati one koji su se razboleli jer, kako je rekao, “niko od nas nije želeo da se razboli”.

Pantelić je poručio ljudima da ne kriju da su pozitivni na koronavirus.

– Strašno mi je da neko krije da je bolestan, da raznosi bolest – rekao je Pantelić i apelovao na ljude da to ne čine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here