Papazoglu predao akreditive

0

Predaja akreditiva Mihaila Papazoglua u Otavi
 

Ambasador Papazoglu je istakao da je akcenat u odnosu između dve zemlje na ekonomskoj saradnji, i objasnio da je izvoz Fijata balansirao ekonomsku razmenu između Kanade i Srbije. On je Džonstona podsetio da su Kanada i Srbija bile savezenici u oba svetska rata i to na pravoj strani, a na budućnosti je da da pečat toj saradnji. Ambasador Srbije ponovo je uputio poziv Kanadi da uzme učešće na međunarodnoj donatorskoj konferenciji koju zajedno organizuju Srbija i Bosna i Hercegovina 16. jula u Briselu. Inače, do kraja godine, očekuje se poseta ministra inostranih poslova Kanade Džona Bejrda Srbiji.

Zvanični predstavnik kraljice Elizabete II Dejvid Džonston čestitao je ambasadoru Papazogluu na prvoj diplomatskoj misiji u ulozi ambasadora.

– Siguran sam da će vaše bogato diplomatsko iskustvo kao i to što govorite Engleski i Francuski biti vaše prednosti na dužnosti ovde u Kanadi. Nadam se da ćete naći načina da sa nama Kanađanima podelite vaše znanje o srpskoj kulturi, a siguran sam da ćete u nama imati zainteresovanu publiku za nova saznanja, rekao je Džonston prilikom predaje akreditiva novog ambasadora Srbije.

 

Mihailo Papazoglu (levo) sa Dejvidom Džonstonom

 

Poruka narodu Srbije

Džonston je zamolio ambasadora Papazoglua da prenese simpatije i dobre želje narodu Srbije u momentu kada se suočava sa posledicama tragičnih poplava u zemlji.
– Snažna povezanost naša dva naroda stvaraju osnovu za uspostavljanje veza i odnosa na ekonomskom, obrazovnom i kulturnom planu i ja sa zadovoljstvom očekujem njihovo unapređenje u narednim godinama, istakao je prilikom predaje akreditiva ambasadora Papazoglua.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here