Vesti
Najmlađi članovi Obilića s predsednikom kluba Šipkom i poslanicom Daj Li na proslavi jubileja

Srpski košarkaški klub Obilić iz Sidneja dobio je ranije ove sedmice priznanje kakvo je pripalo malo kojem amaterskom sportskom društvu u Australiji.

Povodom 25. godina uspešnog postojanja kluba, o KK Obilić je u Parlamentu u Kanberi u superlativu govorila Daj Li, savezna poslanica za izbornu jedinicu Fauler.

Poslanica Daj Li je prilikom nedavnog druženja s mališanima iz Obilića

Obilići su s ponosom na društvenim mrežama podelili transkript njenog govora, u kojem je Daj Li najpre upoznala članove Parlamenta da je 25. februara prisustvovala obeležavanju jubileja ovog kluba.

„Imala sam privilegiju da prisustvujem proslavi 25. godišnjice Košarkaškog kluba Obilić u našem lokalnom parku u Zapadnom Sidneju. Ovaj klub, poznat kao srpski košarkaški klub u srpskoj zajednici, zauzima posebno mesto u srcima skoro 7.000 srpskih birača u mojoj izbornoj jedinici Fauler. Zaista je bilo inspirativno videti strast i posvećenost osnivača kluba, predsednika Stevana Šipke, Miloša i Zorana Šalipura, Zorana Petkovića, Olega Kokotovića, Milivoja Markovića i Vanje Jokanovića, koji neguju i podržavaju mlade australijsko-srpske sportiste u mojoj zajednici“, rekla je Daj Li, uz opasku da se nada da je sva srpska imena pravilno izgovorila.

Nezavisna poslanica, koja je ušla u Savezni parlament na izborima u maju 2022. godine, obavestila je svoje kolege koliko različitih selekcija ima KK Obilić i koliko mladih okuplja pod svojim patronatom.

„Ova neprofitna organizacija se nalazi u srcu Faulera, treniraju i igraju u Kabramata PCYC, još jednom sjajnom lokalnom objektu koji predstavlja dom za mnoge naše lokalne sportske i društvene aktivnosti. KK Obilić trenutno ima tri muška i jedan ženski tim, šest juniorskih timova za dečake i dva za devojčice – sveukupno 12 timova koji se takmiče u ligama Košarkaškog saveza Benkstauna“, kazala je Daj Li.

”Imaju Đokovića, a obožavaju košarku”

Daj Li je upoznala članove Parlamenta i sa činjenicom da Srbi najviše vole košarku, iako u tenisu imaju najboljeg svetu…

„Nisam to znala, ali srpska zajednica voli košarku. To im je glavni sport, uprkos tome što imaju heroja u liku prvoplasiranog svetskog tenisera Novaka Đokovića. Još jednom, čestitam neverovatnoj grupi ljudi iz Obilića na jubileju i želim im da nastave s uspesima i u narednih 25 godina“, poručila je poslanica za sedište Fauler na zapadu Sidneja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here