Partizan dovodi domaće košarkaše za nastavak sezone: Samo jedan stranac ostao uz crno-bele

0
Foto: MN Press
Ostoja Mijailović

Košarkaški klub Partizan dodatno pojačava tim s obzirom na činjenicu da su svi stranci sem Rašona Tomasa otišli iz zemlje.

Crno-beli trenutno imaju samo 8 igrača u pogonu, pa je neophodno da se ekipa pojača i to igračioma iz Srbije, što je potvrdio i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Partizan ima sedmoricu domaćih igrača i jednog stranca (Veličković, Trifunović. Zagorac, Janković, Birčević, Jaramaz, Gordić, računajući i Rašona Tomasa koji je ostao u Srbiji).

Takođe, Partizan je i bez trenera Andree Trinkijerija koji je u Italiji u Kremoni i ne može ni da napusti zemlju trenutno, kao i asistent Vlado Šćepanović koji je u Kolašinu.

– Mi radimo na dovođenju domaćih igrača, ali, hajde da ne idemo sa imenima dok sve ne bude gotovo. Ako se nešto desi, bićete obavešteni, znaće se – rekao je Mijailović za Kurir.

Već se spekulisalo da bi jedan od domaćih igrača bio Milan Mačvan, koji nema klub.

Na pitanje šta misli o mogućnosti da njegov tim igra u Novom Sadu, kratko je poručio:

– Nismo mi to predložili, taj predlog je došao od nekog drugog. Ja sam lično pre petnaestak dana pisao predsedniku Evrolige i predložio da se igra u Beogradu, naravno ukoliko se za to stvore mogućnosti i čovek mi je zahvalio na tome.

– Naš predlog je bio Beograd, ali ne odlučujemo mi o tome, nego Evroliga – zaključio je Ostoja Mijailović predsednik Partizana.

Partizan mora da se osvrne na domeća snage, jer će biti u velikom problemu ako čeka Amerikance. Aerodrom Nikola Tesla se otvara tek 18. maja. Teoretski ako tada strani košarkaši dođu tada, čeka ih dve nedelje karantina do početka juna, a tek onda pripreme sa timom koje mora da budu bar tri nedelje, što je do 21. juna, a to je već kasno da se završava sezona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here