U derbiju kola ABA lige Partizan je posle preokreta pobedio Mornar rezultatom 76:65 (20:14, 12:19, 23:28, 10:15).

 

Crno-bele nije predvodio Andrea Trinkijeri zbog bolesti, menjaju ga zamenici Matović i Šćepanović.

Kada je sam start utakmice u pitanju, meč je otvoren “osvetničkom minijaturom” Uroša Lukovića koji je uvek silno motivisan protiv voljenog kluba. Nisu mu mogli ništa centri Partizana tih četiri i po, ili pet minuta dok se stasiti centar nije umorio i signalizirao izmenu ka klupi i Pavićeviću. A čim je izašao, razigrao se Rašon Tomas. Očigledno je na bolovanju Amerikancu falila košarka.

Prednost Barana trajala je do sredine drugog kvartala, kada su se crno-beli približili i izjednačili nakon sjajne serije od sedam vezanih poena. Inicirao ju je Markus Pejdž sa pet poena u seriji, razigrao se Amerikanac. Međutim, vatra Pejdža na terenu nije bila dovoljna da se Mornar uplaši, a ni navijači domaćeg tima.

Došlo je i do manjeg incidenta nakon što je Antiba Voler u pokušaju da blokira Radeta Zagorca ošamario košarkaša Partizana i nije dobio ništa više od lične greške. Bunili su se sa klupe crno-belih, pogotovo Šćepanović i Veličković, ali su dobili samo upozorenje.

Kao reakcija na to uzburkale su se strasti i na tribinama, zbog nesportskog navijanja na kratko je prekinuta utakmica. Domaćim navijačima je spiker preneo upozorenje da će kod sledećeg ovakvog incidenta biti prekinuta utakmica, a deo tribina biti ispražnjen!

hala: Topolica, Bar
sudije: Saša Pukl, Sašo Petek, Denis Hadžić

Mornar: Pulen, Nidam, Šehović, Mugoša, Rejli-Ros, Begić, Vujošević, Pavićević, Voler, Markota, Bjelica, Luković; trener: Mihailo Pavićević

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahovski, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli; trener: Andrea Trinkijeri

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here