3 : 1
PARTIZAN - MALATIJA

Strelci:Sadik u 4, Asano u 67, Suma u 90. – Čibake u 83. minutu

Fudbaleri Partizana pobedili su Malatiju u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić (od 78. Vujačić), Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Stevanović (od 46. Asano), Tošić, Suma, Sadik (od 84. Ožegović).

Malatija: Farnol, Čibake, Mina, Akbaš, Kaš, Jalsin, Bifuma (od 46. Tore) , Čagiran (od 56. Giljerme), Čalali (od 71. Jildirim), Fofana, Jahović.

“Plesali” su po kiši fudbaleri Partizana i igrali veoma ubedljivo!

Sejduba Suma bio je apsolutno prva “violina” crno-belih na ovoj utakmici, dve asistencije i gol u 90. minutu igrača koji je nedavno proglašen za “najgore pojačanje” u istoriji kluba!

Strelci su bili i Umar Sadik i debitant Takuma Asano, a pravo je pitanje kako crno-beli nisu i ubedljivije slavili protiv loših Turaka, koji su jednu od dve svoje šanse pretočili u gol nade.

Partizan je sada bliži plasmanu u plej-of gde ih čeka Molde, ako ne bude iznenađenja Arisa, ali će crno-beli morati to da potvrde i za sedam dana u Turskoj.

– Kraj utakmice!

– 90. minut – Ruski sudija je produžio utakmicu za 5 minuta!

– 90. minut – GOL! 3:1! Sejduba Suma siguran sa bele tačke!

– 89. minut – Penal za Partizan!

Asano je centrirao a Čibake blokirao tj. igrao rukom u svom šesnaestercu…

– 84. minut – Poslednja izmena u domaćem timu, umesto Sadika ulazi Ognjen Ožegović.

– 83. minut – GOL! 2:1! Čibake!

Posle kornera kapiten gostiju Čikabe skače i smanjuje rezultat…

– 82. minut – Kontra Turaka po levoj strani, lopta je išla u sredinu ka Giljermeu ali je Urošević odlično reagovao i poslao loptu u korner.

– 79. minut –  Odlični Asano!

Izveo je Zoran Tošić slobodan udarac sa desne strane, intervenisali su gostujući igrači na kratko… Na nekih 20 metara je Asano primio loptu i šutirao veoma snažno ali je Farnol stigao da reaguje i po ko zna koji put večeras da sačuva svoj gol… Šteta!

– 78. minut – Povredio se Bojan Ostojić, pa umesto njega ulazi Vujačić! Prva utakmica za crnogorskog štopera u crno-belom dresu!

– 71. minut – Poslednja izmena u Malatiji, Jildirim ulazi umesto Čalalia.

 

– 67. minut – GOL! 2:0! Takuma Asano!

Identična akcija kao u 63. minutu, ovog puta Asano šutira jako preko golmana gostiju i postiže gol na svom debiju za Partizan!

– 65. minut – Nova šansa za Partizan!

Prošao je Urošević po levoj strani i centrirao, lopta je preskočila Sadika i Tošića pa je na nju je naleteo Suma koji je uklizavao i pokušao da postigne gol, ali je lopta otišla pored gola.

– 63. minut – Nova velika šansa za domaće i novi veliki promašaj! Ovog puta Farnol zaustavlja Asana koji je “sam” ušao u šesnaesterac Malatije!

Takuma Asano, novi igrač crno-belih

– 62. minut – Trener crno-belih Savo Milošević dobija žuti karton zbog prigovora!

– 58. minut – Gohan Tore odlično šutira i pogađa prečku, Stojković je svojom paradom samo ulepšao ovu akciju Turaka… Na odbijenu loptu je naleteo Giljerme ali je nije zahvatio onako kako je želeo pa je otišla u gol-aut.

– 56. minut – Druga izmena u gostujućem timu, umesto Čagirana ulazi Giljerme.

– 54. minut – Velika šansa i veliki promašaj Sejdube Sume!

– 51. minut – Sumnjiva situacija u šesnastercu Malatije!

Driblao je Umar Sadik i prošao jednog igrača gostiju pa je onda došlo do kontakta posle kog Sadik pada ali Sudija Ivanov nije pokazao na belu tačku.

– 46. minut – Prva izmena u timu Sava Miloševića, najnovije pojačanje crno-belih Japanac Asano ulazi umesto Filipa Stevanovića.

Na drugoj strani ulazi iskusni Tore umesto Bifume.

– Počelo je drugo poluvreme!

– Poluvreme!

– 45. minut – Igraće se još 4 minuta u prvom poluvremenu!

– 44. minut – Dobar pokušaj Zorana Tošića sa 20-ak metara ali lopta ide pored stative!

– 38. minut – Čalali je sa leđa oborio Tošića, i zbog toga dobija žuti karton… Bojan Ostojić takođe dobija žuti karton ali zbog protesta dok je malo kasnije požuteo i mladi Stevanović!

– 35. minut – Dobar šut Jalsina sa 25 metara, iz mesta, ali na mestu je Vladimir Stojković.

– 30. minut – Ozbiljna kiša pada večeras u Beogradu…

– 26. minut – Velika šansa za Partizan!

Tošić je poslao loptu po zemlji, Suma je bio u šesnaestercu ali je šutirao pravo u golmana Farnola… Šteta!

Umar Sadik, strelac u 4. minutu

– 25. minut – Prvi žuti karton na utakmici za Sašu Zdjelara.

– 24. minut – Velika šansa za Turke i odlična reakcija Vladimira Stojkovića, ali i pomoćnog sudije koji je signalizirao ofsajd!

– 19. minut – Počela je kiša u Humskoj!

– 7. minut – “Pete” Jahovića za Čalalia, ali na vreme je izašao Stojković.

– 4. minut – GOL! 1:0! Umar Sadik!

Duga lopta Miletića za Sumu koji po desnoj strani ulazi u šesnaesterac i šalje loptu po zemlji do potpuno samog Sadika, koji je sa 9 metara samo gurnuo loptu u mrežu gostiju.

– 1. minut – Prvi sa centra su krenuli gostujući fudbaleri…

– Utakmica je počela…

Večeras se u Humskoj 1 igra prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Malatije, rivala koji se nikada do sada nisu sastajali u istoriji, a koji su toliko toga saznali jedni o drugima prethodnih dana.

Crno-beli su plasman u treće kolo obezdedili pobedom nad Konahs Ki Nomadsima, dok je Malatija eliminisala ljubljansku Olimpiju.

Sastav Partizana se nije promenio u odnosu na onaj koji je počeo meč sa Konahs Ki Nomadsima, a najlepša vest je oporavak Nemanje Miletića koji se povredio u utakmici Linglong Superlige Srbije proteklog vikenda.

– Među igračima Partizana koji sa klupe čekaju šansu su N. Stevanović, Vujačić, Brežančić, Smiljanić, Lutovac, Asano i Ožegović.
– Na klupi Malatije nalazi se i bivši kapiten Crvene zvezde – Mičel Donald.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here