U Humskoj u meču trećeg kola Lige Evrope Mančester junajted savladao “crno-bele” s 1:0 golom Marsijala iz penala u 43. minutu.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević, Suma (od 83. L. Pavlović), Zdjelar, Natho, Tošić (od 75. Stevanović), Asano (od 90+2 Ivanović), Sadik. Trener: Milošević.

Mančester junajted: Romero, Van-Bisaka (od 60. Džejms), Megvajer, Džons, Roho, Vilijams, Garner (od 80. Andreas Pereira), Mektominej, Mata, Marsijal (od 60. Rašford), Lingard. Trener: Solskjer (Norveška).

Partizan je izgubio, a ima za čim da žali. Igrao je hrabro protiv engleskog velikana koji je bio s respektabilnim timom, iako bez nekih vodećih igrača, neprestano je jurišao ka golu protivnika ne bi li izjednačio u drugom poluvremenu, ali pogotkom nije nagrađen bar voljom neke nevidljive ruke koja bi umešala prste među stativama “crvenih đavola”.

Penal za Mančester je bio, a mogao je da bude dosuđen i u korist “crno-belih” jer je lopta koju je Miletić uputio glavom ka golu Mančestera, iako nije imala dovoljnu jačinu da stavi na muke Romera, očigledno pogodila Vilijamsa u ruku.

U prvom poluvremenu pre pogotka gostiju s bele tačke viđene su stative na obe strane. Prvo ju je pogodio Lingard špicom s ivice šesnaesterca, a zatim i Sadik odmerenim udarcem sa oko 25 metera. Sadik je imao šut za uzdahe i u drugom delu, kada je lopta prohujala pored gola, a šansu utakmice propustio je Suma, pucajući pravo u Romera, iako je, pošto je majstorski izbacio kapitena Megvajera iz igre, imao vremana da preciznije gađa.

U drugoj utakmici trećeg kola u L grupi AZ Alkmar je preslišao Astanu na svom terenu sa 6:0.

Kraj

86`: Nathov udarac levom sa ivice šesnaesterca otišao je pola metra preko gola.

83`: Natho je oštro centrirao iz kornera, a Asano je zahvatio loptu glavom na prvoj stativi. Ona je resko krenula ka golu, ali je opet išla posred, pa je Romero odbranio.

74`: Uh, prohujala je lopta centimetar pored Romerove desne stative posle Sadikovog snažnog udarca.

66`: Iz centaršuta Natha lopta je u kaznenom prostoru pogodila u ruku igrača Mančestera. Izraelac je burno tražio da se dosudi penal, a zbog takve reakcije dobio je Izraelac žuti karton. Samo minut kasnije Miletić je na centaršut zahvatio loptu glavom, a ona je pogodila u ruku Vilijamsa, koji je bio u skoku s desnim bekom Partizana. I Miletić je zahtevao najstrožu kaznu, a dobio je žuti karton.

65`: Posle Partizanovog nadiranja u početku drugog poluvremena sada je Mančester, što se kaže, stao na loptu. Imaju li “crno-beli” snage za još jedan set uzbuđenja?

53`: Suma je, nadirući ka golu po sredini, zalomio Megvajera. Došao je u izglednu poziciju za šut, uputio je udarac levom, ali pravo u golmana Romera, koji je odbranio u padu. Imao je vremena Suma i bolje da gađa.

49`: Na istom mestu na kojem je pao Vilijams kad je dosuđen penal za Mančester, sada je posrnuo Suma, ali je to okrakterisano kao posledica remplovanja s odbrambenim igračem engleskog tima.

47`: Sadik se izborio za slobodan udarac sa 18 metara, pošto je oboren dok je nadirao ka golu. Natho je šutirao oštro poluvisoko ali pored stative.

Počelo je drugo poluvreme

Posle prvog poluvremena AZ Alkmar vodi kod kuće protiv Astane 2:0 (Kopmajners iz penala u 39, Boadu u 43)

43`: 0:1 – Miletić je kasnio sa startom na Vilijamsa, koji se stuštio ka golu po levoj strani. Oborio je igrača engleskog tima, a za sudiju nije bilo dileme da je to prekršaj za najstrožu kaznu. Marsijal je pucao u Stojkovićev desni ugao, a Partizanov golman je otišao u suprotni.

42`: Asano je nekako, dok je padao, uputio šut. Lopta je prohujala pored gola.

40`: Sadikov sjajan udarac sa oko 25 metara pogađa Romerovu levu stativu.

37`: Umesto da Partizan izbije loptu daleko od svog kaznenog prostora, uporni Van-Bisaka se izborio za nju. Kratko je dodao Lingardu koji je lukavo, špicom, sa ivice šesnaesterca pogodio Stojkovićevu levu stativu.

35`: “Crno-beli” su potpuno ravnopravni sa “crvenim đavolima”. U poslednjih nekoliko minuta se igra na Mančesterovoj polovini. Tošić je imao snažan udarac iskosa izvan šesnaesterca, ali pored gola.

Partizan ima dobar blok ispred svog šesnaesterca, ali brza kad krene u protivnapad.

Mančester junajted češće napada po desnoj strani preko Van-Bisake. Asano pomaže Uroševiću kao levi bek.

15`: Prva šansa za Mančester. Sada je gost imao centaršut iz slobodnog udarca na drugu stativu, a tamo je, zaboravljen od Partizanove odbrane, utrčao Mektominej. Bio je u dobro poziciji, ali je loše zahvatio loptu glavom pa se zatresao spoljni deo mreže.

8`: Tošić je iz slobodnog udarca centrirao na drugu stativu. Loptu je glavom zahvatio Sadik, ali nije bio u poziciji da uputi opasan šut.

Solskjer i Milošević

3`: Lopta je na početku meča u nogama Junajteda, ali čim je Natho dao for Sadiku, stadion je proključao. Morao je da istrči golman Romero, koji je izbacio loptu u aut.

Utakmica je počela. Sudi Španac Fernandez.

View this post on Instagram

? Checking out Partizan Stadium ? #MUFC #EuropaLeague

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here