Foto: MN Press
FK Partizan FK TSC

Fudbaleri Partizana pobedili su TSC sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije. 

Posle poraza od Genta u Ligi Konferencija crno-beli su se brzo vratili na pobedničku kolosek i, posle odlične, igre slavili protiv četvrtoplasiranog tima Superlige. Golove za crno-bele su postigli Rikardo Gomeš i mladi Nikola Terzić koji je dva puta pogađao mrežu, dok je sa druge strane čast domaćina spasio Marko Petković.

Izabranici Aleksandra Stanojevića i dalje su prvi na tabeli sa 37 bodova, osam više od Crvene zvezde, od koje imaju i dva meča više.

 

U prvom poluvremenu meča u Bačkoj Topoli viđena su četiri gola.

Najpre je u devetom minutu vođstvo domaćima doneo Marko Petković, koji je nakon odbrane Stevanovića i pokušaja Rajkovića, loptu poslao u mrežu.

Ipak, Partizan je u narednih petnaestak minuta stigao do preokreta. Prvo je u 12. minutu Rikardo Gomeš, svojim 15. golom u sezoni, poravnao rezultat. On je iskoristio kiks dvojice igrača domaćih, izbegao ofsajd zamku i matirao Filipovića.

Posle izjednačujućeg gola, Nikola Terzić je doneo reokret. Terzić se odlično ubacio, a lopta je posle njegovo šuta “okrznula” stativu i završila u mreži Filipovića.

Isti igrač je i u 36. minutu pogodio mrežu rivala, ovoga puta nakon odbijene lopte posle šuta Natha.

TSC je do pauze bio blizu da smanji rezultat, ali je Mihajlo Banjac nakon dobrog driblinga pogodio samo stativu.

Početak drugog poluvremena pripao je domaćima, međutim, oni nisu uspeli da iskoriste svoje šanse.

Do kraja, bilo je prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

SASTAVI
TSC (4-2-3-1): Filipović – Petković, Antonić, Rajković, Krsmanović – Tomanović, Stojković – Stanojev, Banjac, Stanojlović – Zec. Klupa: Jorgić, Milićević, Vukić, Klimako Pinto, Santrač, Marsenić, Stoiljković, Petrović, Đakovac, Ratkov, Bočkaj.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Pantić – Rikardo. Klupa: Popović, Saničanin, Menig, Pavlović, Živković, Šćekić, Ostojić, Obradović, Jović, Lutovac, Smiljanić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here