Foto: MN Press
Aleksandar Šćekić

Prvotimac Partizana Aleksandar Šćekić prvi je fudbaler koji će napustiti klub u zimskom prelaznom roku. Kako Telegraf piše, reprezentativac Crne Gore dogovorio je sve detalje sa Zaglebjem iz Poljske sa kojim bi u toku današnjeg dana, najkasnije sutra, trebalo da potpiše ugovor na godinu i po dana.

Ovakav epilog donekle je očekivan, s obzirom na činjenicu da je kolektiv iz Humske nedavno dao Šćekiću odrešene ruke u potrazi za novom sredinom, jer je protekle zime fudbaler izašao u susret klubu i obnovio ugovor iako je već tada mogao da napusti crno-bele.

Šćekić je stigao u Partizan 2018. godine u mandatu Zorana Mirkovića koji ga je video u reprezentaciji Crne Gore i prepoznao kao pojačanje za beogradskog predstavnika.

Crno-beli su ga tada platili 100.000 evra turskom Genčlerbirligiju što je bilo iznenađenje, i to u poslednjim danima prelaznog roka.

Šćekić, iako nepoznat ovdašnjoj javnosti, ipak se ubrzo nametnuo i praktično bio standardan i ko Mirkovića, kasnije kod Sava Miloševića, pa i u mandatu Aleksandra Stanojevića postavši jedan od oslonaca tima.

Što se Zaglebja iz Lubina tiče, radi se o poljskom klubu sa dugom tradicijom, međutim, u toku ove sezone im ne cvetaju ruže. Nalaze se tek na 14. poziciji Ekstraklase, samo dva mesta iznad zone ispadanja, te su otuda odlučili da se pojačaju u zimskom prelaznom roku, a prvi posao su očito sklopili sa Partizanom.

Podsetimo, Partizan u nedelju putuje na zimske pripreme u Antaliju, a u avionu neće biti pomenutog Šćekića koji se jutros oprostio od saigrača u Sportskom centru u Zemunu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here