Tanjug

Košarkaši Partizana gostovali su Anadolu Efesu u okviru Evrolige, a ekipa Željka Obradovića je zabeležila novi poraz u gostima – 100:94. 

Crno-beli su vodili 10 razlike na ulasku u poslednju četvrtinu, ali su na kraju izgubili. U završnici je vladao pravi haos, a izgubljene lopte Kaminskog i Ponitke su mnogo zabolele crno-bele.

Partizan je ponovo primio previše poena, mnogo je gubio lopti i tako nije uspeo do pobede u gostima u Evroligi. Odbrana se ponovo pokazala kao jako loša, ponovo čak 100 primljenih poena. Na sve to Partizan je izgubio 20 lopti. Previše da se dobije utakmica na ovom nivou.

Najzaslužniji za pobedu Efesa bio je Šejn Larkin koji zbog povrede nije ni trebalo da igra, a na kraju je zaigrao i ubacio 27 poena uz osam asistencija. Sa druge strane dobro su se pokazali Frenk Kaminski i Pi Džej Dožer sa 24, odnosno 21 poenom, ali to nije bilo dovoljno.
Od ostalih košarkaša Partizana, Naneli je ubacio 16 poena, Anđušić i Kaboklo po devet.
Partizan je ušao u poslednju četvrtinu sa 10 poena prednosti, ali potom je Efes pojačao, publika se uključila i na kraju je Efes uspeo da slavi.
Veoma su važne bile greške Kaminskog u samoj završnici utakmice, pomogli su mu u tome i Jaramaz i Ponitka, ali… Ne treba gledati pojedinačne greške, jednostavno je Partizan previše porozan u odbrani i to ga košta, sada već čestih, pa i brojnih poraza.
Da je Partizan odigrao bolje u defanzivi, da je više poštovao loptu, možda bi i iskoristio sjajnu treću deonicu u kojoj je napravio dvocifrenu prednost. Ali… Nije.
Efes je sada na skoru 5-5, dok je Partizan na 4-6.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here