foto: Nebojša Paraušić/ MN press

Košarkaši Partizana savladali su Makabi u prepunoj Areni sa 96:88 u osmom kolu Evrolige. Crno-beli su se tako izjednačili na tabeli sa „ponosom Izraela“ sa skorom 4-4, ali i potvrdili da će igrati važnu ulogu u elitnom takmičenju ove sezone.

Od starta su crno-beli jurili prednost gostiju, bili tokom tri četvrtine uvek tu na dva-tri-četiri poena zaostatka, ali su gosti iz Izraela svaki put iznalazili rešenja da zadrže prednost zahvaljujući razigranim Amerikancima Hilijardu i Boldvinu.
Pomenuta dvojica teorirsali su crno-bele u prvom poluvremenu, ubacili zajedno 26 poena, polovinu od ukupno 50 koliko je Partizanova porozna odbrana primila. Istina, ni gosti se nisu proslavili defanzivno jer su primili 49 koševa, ali su na kraju zamalo dobili „šuterski rat“.
Partizan je imao šansu da prestigne Makabi na sredini treće četvrtine kada je Anđušić promašio za tri poena, lopta nije htela u koš. Makabi je napravio malu seriju i pobegao na 66:59, ali je Partizan uzvratio posle tajm-auta sa 7:0 i trojkom Nanelija stigao do izjednačenja.
Čim je Partizan „stisnuo“ odbranu i sveo goste na manje od 20 poena u trećoj četvrtini, morao je da dođe do prednosti. Za to se pobrinuo Matijas Lesor šest sekundi pre kraja sa linije slobodnih bacanja kada je doneo prvo vođstvo crno-belima na meču – 69:68.
Rezultat s kraja treće deonice dao je krila crno-belima, koji su s dve vezane trojke Madara i Pantera otišli brzo na 75:68. Eksplodirala je Arena u tim trenucima i nosila crno-bele koji su uspostavili totalnu terensku dominaciju.
Makabi je prišao na 75:72, ali su Ledej i Lesor atraktivnim potezima vratili prednost crno-belima. Za najveću na meču (devet poena) za domaćine se trojkom pobrinuo Egzum četiri minuta pre kraja (86:77).
Partizan je do kraja umešno sačuvao razliku i upisao četvrtu pobedu u elitnom takmičenju kojom se izjednačio sa Makabijem na tabeli.
Ključ pobede je bila činjenica da je u drugom poluvremenu zaustavljen Hilijard koji je s četiri trojke u prvom delu stvorio dosta problema ekipi Željka Obradovića.
Važan podatak za crno-bele je i povratak u tim Alena Smailagića koji je odigrao prve minute posle duge pauze zbog povrede i zabeležio devet poena i dva skoka za manje od pet minuta na parketu.
U redovima crno-belih najefikasniji su bili Dante Egzum i Zek Ledej sa po 21 poenom, Matijas Lesor je ubacio 16 (osam skokova), a Kevin Panter 13 koševa.
Kod Makabija, Boldvin je meč okončao sa 23 poena i sedam asistencija, Kolson je imao 17, Pojtres 16, a Hilijard 14 koševa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here