Tanjug

Municija sa osiromašenim uranijumom, koju je NATO koristio u Jugoslaviji, izazvala je višestruki porast obolelih od raka od kojeg stanovništvo umire čak i četvrt veka nakon agresije NATO-a, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

– Godišnjica osnivanja NATO-a se praktično poklopila sa 25. godišnjicom bombardovanja Jugoslavije kada se, pod maskom parole ‘zaštita ljudskih prava i demokratije’, avijacija Alijanse nemilosrdno obračunavala sa golorukim narodom. Tokom bombardovanja je poginulo preko 2.500 ljudi, a ranjeno je više od 12.000 civila – rekao je Patrušev u intervjuu za list “Argumenti i fakti”.

On je podsetio da još nije utvrđen tačan broj poginulih tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju.

– Upotreba municije sa osiromašenim uranijumom dovela je do kontaminacije zemljišta i višestrukog porasta slučajeva raka među stanovništvom koji nastavlja da ubija ljude i četvrt veka nakon agresije NATO-a – zaključio je Patrušev.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here