Paunović: Trofej je previsok cilj, idemo korak po korak

Ambiciozan: Veljko Paunović
 

"Voleli bismo da imamo iste uslove kao i prethodna generacija, od njih nisu bila velika očekivanja, igrali su bez pritiska. Mi ćemo morati po istom modelu, utakmicu po utakmicu. Želimo da osvojimo trofej, ali to je u ovom trenutku previsok cilj", rekao je Paunović novinarima.

 

Srbija će na kontinentalnom prvenstvu u Mađarskoj od 16. do 31. jula braniti titulu evropskog šampiona, osvojenu prošle godine.

"Sada želimo samo da pobedimo prvu utakmicu, želimo jedno od prva dva mesta u grupi i ako nam svaka sledeća utakmica bude bila kao finale lakše ćemo moći da odbranimo trofej", kazao je Paunović.

 

Omladinska reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa Ukrajinom, Bugarskom i Nemačkom, za koju je selektor ocenio da je "favorit u svakom pogledu". Paunović je istakao da ima ozbiljnih problema sa sastavom pred put za Mađarsku, pošto Stefan Veljković nije dobio dozvolu od Totenhema da se priključi ekipi, kao i Sergej Milinković-Savić od Genka.

"Još je nejasno da li će se oni priključiti ekipi. Lepa je stvar što mogu da računam na sve igrače iz srpskih klubova, raduje me da su svi odgovorili na pozive u ovim nezgodinim terminima i zahvalni smo im na tome", rekao je Paunović.

 

Kapiten ekipe Nemanja Maksimović rekao je da njegovu ekipu ne opterećuje uspeh iz Litvanije prošle godine.

"Ne opterećuje nas uspeh iz prošle godine, ovo sada je nova generacija, sa novim selektorom, trudićemo se. Očekujem da osvojimo Evropsko prvenstvu, ali ne razmišljamo o tome, već samo o prvoj utakmici", rekao je Maksimović.

 

Srbija će takmičenje početi 19. jula protiv Ukrajine, a Paunović će dan uoči tog susreta morati da preda konačan spisak igrača.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime