Tanjug
Milorad Dodik

Partija demokratskog progresa (PDP) tvrdi da će srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO vojnike nadomak Banjaluke. 

U okolini Banjaluke u ponedeljak počinje zajednička vojna vežva američkih snaga i pripadnika Oružanih snaga BiH.

Dodik je u subotu opoziciju u RS optužio optužio za “antisrpstvo” i naglasio da su SDS i PDP, a odnedavno i DNS, “uvek na strani Sarajeva, a nikad na strani Banjaluke”.

– Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka severoatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe – navodi se u reakciji PDP.

U saopštenju se dodaje “da je Dodik svestan da je njegovo vreme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske”.

– Njegove sramne tvrdnje, da bi pobeda opozicije ‘sahranila Srpsku’, pokazuju strah od gubitka vlasti, koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda. Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju – navode iz PDP-a.

– Dodik se pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala deca više ne bi poverovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije koronavirusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem. Svoj strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u Republici Srpskoj već rekao ‘doviđenja’ – zaključili su iz PDP-a.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here