Pesme za raju u Sidneju

0

"Nisam došao u Australiju zbog honorara niti izazova da pevam u velikim dvoranama, kaže Kemal Monteno koji se, zajedno sa Draženom Žerićem Erom iz "Crvene jabuke" priprema za nastup u Pertu.

"Kada je reč o honoraru više bih zaradio na koncertu u Samoboru, i još ne bi morao mnogo da putujem. Ovde gostujemo u prilično skromnom prostoru. Računajte da sam u stanju da prodam pet koncerata zaredom u beogradskom Centru "Sava". Na prste jedne ruke mogu da se prebroje pevači kojima to polazi za rukom. Dakle, ni to mi nije motiv ", kaže sarajevski pevač koji već 15 godina živi u Zagrebu.

Sada već sedi pevač, najpopularniji kantautor iz nekadašnje Bosne i Hercegovine i jedan od najpopularnijih iz bivše Jugoslavije, kao osnovni cilj za svoj dolazak navodi – svoju raju.

"Svi ste se raspršili po belom svetu. Pa ni ja nisam tamo gde sam nekad živeo i mislio da je to jedino mesto lepo za život. I onda mi nema druge, ako hoću da doživim zadovoljstvo da pevam među onima koji me vole, moram da dođem do vas. Ja sam, uz to, profesionalac koji daje sve od sebe, bez obzira na to koliko ga ljudi sluša i koliko je plaćen. To je moje zadovoljstvo i uživanje u poslu kojim se bavim", kaže Monteno.

Monteno i Žera su posle koncerata u Brizbejnu i Melburnu ostali nekoliko dana u Sidneju. Odatle su otputovali u Pert kako bi nastupili pred publikom u Sidneju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here