Peti broj časopisa TFT

0

Ovaj časopis ozbiljnog i kvalitetnog sadržaja okuplja ugledne autore koji kroz priloge o pozorištu, filmu i televiziji na publicistički, a ne populistički način pružaju i analizu vremena u kome živimo, pa bi se mogao svrstati u "Glasnikovu" ediciju "Društvena misao", izjavila je predstavnica izdavača Gordana Milosavljević.

 

Peti broj objavljuje intervju s rediteljem Frensisom Fordom Kopolom, porodičnim čovekom, vinarom i izdavačem, koji mladim autorima savetuje da, ipak, nađu stalni posao dok sanjaju i pripremaju velike filmove. Razgovor je vodio Dinko Tucaković.

 

Za TFT pišu Dimitrije Vojnov, Branka Otašević, Ana Tasić, Zlatko Paković, Ivana Dimić, Boro Drašković, Maša Stokić, Ivan Velisavljević, Ana Isaković, Dejan Miladinović, Marko Novaković, Goran Gocić i drugi.

Pažnju privlače tekstovi "O Ogledima o umetnosti" Stena Brekidža, o životu slavnog američkog fotografa Roberta Kape, svedoka burne istorije 20. veka, o "Konzulu" Đan Karla Menotija, jedinom operskom delu ovenčanom Pulicerovom nagradom…

 

Tu su i redovni prikazi najznačajnijih domaćih i inostranih pozorišnih smotri koje se, posredstvom ponuđenih koncepcija prosvetiteljstva (Edinburg), strategije kulturnog antifašizma (MESS) i umetnosti u doba krize (Bitef), obraćaju savremenom gledaocu.

Tekstovi koji preispituju televiziju kao medij postavljaju pitanje da li je umetničko delo danas samo incident na televiziji, kao i koje su sve uloge kreativnog TV producenta, kako TV kvizovi mere naše (ne)znanje…

 

Pored novog poglavlja iz istorije srpskog filma, ovog puta posvećenog tematizaciji sporta, tu su i prilozi o srpskom jeziku u Holivudu, o nemoćnim i beznadežnim junacima Gorana Paskaljevića, razvoju muzičkog spota u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here