Vujošević: Rasterećeni do pobede

0

Iako su izabranici Duleta Vujoševića šokirali 12.000 navijača u "OAKA Areni" i tako najavili da se sa njima mora ozbiljno računati, trener Partizana ističe da je njegov tim i dalje autsajder za prolaz u četvrtfinale najelitnije evropkog takmičenja.

 

"Presrećan sa zbog ovoga večeras, jer radi se o velikoj pobedi. Naravno sve zasluge igračima koji su se izuzetno borili. Jedan deo igre proizilazi upravo iz rasterećenosti i to mora tako da ostane. Ova ekipa je ista ona ekipa od pre ove utakmice. U ovoj grupi ostajemo autsajderi, ali naravno na svakoj utakmici ćemo se truditi da što skuplje prodamo svoju kožu", rekao je Vujošević, a preneo zvanični sajt Partizana.

 

"Kada su se odlepili na devet razlike mi smo se brzo vratili, pa je kod njih rasla nervoza jer su imali breme favorita i imperativ da kući reše meč u svoju korist. Promašili su neke otvorene šuteve i mi smo to iskoristili. Falili u im i neki igrači mada smo i mi igrali bez Marića. Jednostavno veća opterećenost je dovela do njihovih promašaja. Mi imamo veliku snagu u skoku sa skakačkom trojokom. Uz Vraneša i Robertsa tu je i Veseli. Veliki faktori je i ogromna želja u tom segmentu igre", dodao je strateg crno-belih.

 

Kapiten Partizana Petar Božić takođe nije krio oduševljenje nakon pobede crno-belih na startu Top 16 faze Evrolige.

 

"Velika utakmica, velika pobeda. Odličnom igrom smo pobedili aktuelnog prvaka Evrope na njihovom terenu. Kada igraš u gostima jako je važno da kontrolišeš ritam utakmice, mi smo to odlično uradili, bili smo jako pribrani i hladne glave u završnici kada je bilo najbitnije i zasluženo smo pobedili. To nam daje podstreka za dalji tok i Evrolige i NLB lige, i daje nam jednu obavezu, kako treba da igramo u narednim mečevima, i kako treba da idemo ka svom cilju i želji", kaže Božić.

 

Jan Veseli je, sa druge strane, istakao da je od presudne važnosti bilo to što su se košarkaši Partizana borili do poslednje sekunde.

 

"Stvarno smo zadovoljni što smo dobili utakmicu na ovaj način. Borili smo se čitavu utakmicu, nismo ih pustili da naprave veću seriju, razlika koju su imali nije bila velika. Važno je da smo dali sve od sebe i borili se do poslednje sekunde", rekao je Veseli.

 

Obradović: Nikad lošije u napadu
Trener Panatinaikosa Željko Obradović izjavio je da se ne seća kada su atinski zeleno-beli odigrali toliko loše u napadu kao u ovom susretu.

"Rekli smo i pre meča da je Partizan ozbiljna ekipa, da moramo da pazimo na njihov skok i u tome smo uspeli, ali samo u prvom poluvremenu. Potpuno je drugačija slika bila na terenu u drugom delu meča, kada je Partizan posle tri ofanzivna skoka u prvom poluvremenu došao do 11 uhvaćenih lopti pod našim obručem. Ipak, moram da istaknem da to nije bio naš jedini problem, jer smo u napadu odigrali jednu od svojih najlošijih utakmica", istakao je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here