“Pevaj, brate” – postestradna tužnjikava komedija

0

 

"Pevaj, brate" je prva komedija na ovim prostorima koja se bavi svetom pop i rok muzike, pevačima i muzičarima u pokušaju da pronađu sebe i muzičku matricu u zemlji potpuno podčinjenoj dominantnom folk modelu.

 

Reč reditelja

 

Ima i jedna dublja potka ove priče. Ona se tiče ’’muzike’’ u srpskoj glavi. Muzike koja svira o tome ko smo, gde smo i odakle smo…E tu je velika zabuna, pometnja i rusvaj…

Jedan pop pevač karijeru gradi tipičnim sredstvima kojima su neki uspeli da postanu zvezde, (a on nije), jedan hip hoper u samodopadljivoj koketeriji sa uvezenim šablonom kvazi pobune, te razočarani "metalac“ i vlasnik muzičkog studija u pokušaju da uzme lovu svima koji se bave muzikom.

 

Slični a različiti, smešni u manifestacijama njihovih ambicija i shvatanja sveta, a tužni jer ne vide da su gubitnici u konačnom ishodu, naši "urbani umetnici“ proći će kroz sukobe na temu politike, estrade, emocije, muzike, novca, svega onoga što čini njihovo, ali i naše životno određenje.

 

"Pevaj, brate" je ironični i duhoviti rekvijem rokenrolu koji je ovde izgubio bitku ali to niko neće da prizna, muzička komedija sa poraznim ishodom u kome ćemo dobiti novog predstavnika na "Pesmi Evrovizije“.

 

Stevan Koprivica

Pevaj, brate

(Postestradna tužnjikava komedija) ili muzička komedija sa poraznim ishodom…

 

 

Režija: Slavenko Saletović

Scena i kostim: Milanka Berberović (asistent Sanja Aćimović)

Muzika: Nebojša Jakovljević-Šone (“Osvajači“)

Saradnik na tekstu za songove: Tamara Jovanović (pevaju glumci iz predstave)

Producent: Milutin Bata Karadžić

produkcija: FaVI 2009

 

Lica:

 

Marijan Dević …………………………………………… Andrija Milošević

 

35 godina, pop zvezda u drugom pokušaju. Krenuo devedesetih kao denser, koketirao sa folkom, a onda čvrsto odlučio da se bavi emocijom….

 

Goran Ćirković, zvani Fajta……………………… Milan Kalinić

 

27 godina, ton majstor, vlasnik studija. Neprebolni „metalac“, sjajan gitarista, koji je na vreme shvatio da se od „metalike“ neće hleba najesti….

 

Uroš Džemić, umetničko ime U Džeil……….. Milan Vasić

 

25 godina, reper i hiphoper. Novobeogradski guru urbane pobune. Žao mu je što nije crnac, ili bar Pororikanac…

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here