Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se 24. marta sa Republikom Irskom na startu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, a po svemu sudeći poznata je i formacija kao i sastav koji će nastupiti. 

Tako Sportski žurnala prenosi da će Piksi ostati veran formaciji koju je forsirao u njegov prethodnik Ljubiša Tumbaković tokom drugog dela svog mandata, dakle 3-4-3.
Žurnal je jasan u proceni – na gol će Predrag Rajković, ispred njega će igrati Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Uroš Spajić.

Po bokovima će dejstvovati sa jedne strane Darko Lazović, sa druge Filip Kostić.

Uloge centralnih defanzivnih veznih igrača zauzeće Nemanja Maksimović i Nemanja Gudelj. Dok će ofanzivni deo veze činiti Dušan Tadić i Sergej Milenković-Savić.

Žurnal najavljuje i iznenađenje za Irce u samom špicu i da će najistureniji biti Dušan Vlahović, a ne do sada standardni Aleksandar Mitrović koji ruku na srce, kako je i sam pružao igra najlošiji sezonu u karijeri.

Ostavljene su i male dileme, odnosno mogućnost da protiv Iraca starter bude Filip Đuričić, a ne Milinković-Savić, kao i da bi Filip Mladenović mogao uz levi bok umesto Kostića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here