Pilić: Ne vodim kampanju protiv Splita

0

Nekoliko hrvatskih medija prethodnih dana intenzivno se bavilo negativnim reakcijama iz srpske reprezentacije na odluku da Split bude domaćin pomenutog duela.

U Hrvatskoj je konstatovano da je pravi vođa srpske Dejvis kup reprezentacije Nikola Pilić, a ne selektor Bogdan Obradović, i da je njegov negativan stav prema Splitu, u stvari, Pilićeva instrukcija.

 

Tek posle ovih optužbi oglasio se i hrvatski trener, koji tvrdi da je njegova uloga u Dejvis kup reprezentaciji Srbije isključivo savetodavna.

 

"Da se razumemo, Bogdan Obradović je šef! Priče kako on glumi selektora, a da je kampanja protiv Splita moje maslo obične su gluposti. Ja sam samo savetnik zadužen za disciplinu u ekipi. Oni cene moje iskustvo i doživljavaju me kao autoritet čiji savet ima težinu. U reprezentaciji sam zato što sam Đokovića naučio da igra tenis. On me zamolio da im pomognem i nisam mogao da ga odbijem", rekao je Pilić za "Jutarnji list".

 

Pilić je naglasio da lično nije protiv igranja u Splitu, već da samo neće biti deo srpske reprezentacije u tom meču ukoliko on bude zakazan u Dalmaciji. Ipak, kako navodi, i bez njega naša selekcija ima veće šanse za pobedu.

 

"Ko zna šta sve može da se dogodi u ova četiri meseca, koliko je ostalo do meča. Ali, Srbija ima prednost zbog duže klupe. Hrvati imaju samo dvojicu igrača koji mogu da konkurišu, Ančić još nije spreman, a Veić i Dodig nisu na potrebnom nivou. Sa druge strane, Srbija ima Đokovića, Troickog, Tipsarevića i Zimonjića", zaključuje Pilić, uz konstataciju da splitska publika, koliko god bučna, ne može da bude presudan faktor za pobedu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here