Pobeda života nad smrću

0

I ovog puta veliki broj vernika je došao na jutarnju Vaskršnju liturgiju tako da su hramovi bili prepuni. U Bazelu je jutarnju liturgiju služio sveštenik Saša Jolović, u Cirihu otac Miroslav Simijonović, a u Belpu sveštenik Stanko Marković, koji je posle liturgije ukazao na neophodnost jedinstva u sadašnjem vremenu u kome su nam potrebni sloga, mir i ljubav.

 

Sestre Gugunović

Na izlasku iz crkve zatekli smo sestre Gugunović Anastasiju (9) i Anisiju (2) kako se kucaju jajima.
– Uvek se radujemo ovom prazniku jer učestvujemo u njegovoj pripremi sa roditeljima – rekla je sa osmehom Anastasija i pustila sestrici da joj razbije jaje, da se, kako reče, ne naljuti.

– Ovo je poseban dan za sve nas, postio sam i pričestio se, drago mi je što su ove godine svi hrišćani obeležili Vaskrs u isto vreme. Dovodim i sina sa sobom u crkvu iako je još mali. Kad malo poraste moći ću mnogo toga da ga naučim o našoj veri – ističe Ivo Piljak iz Listala koji je u bazelsku crkvu došao sa sinom Mihailom.

Posebna zanimljivost bila je razmena šarenih jaja posle službe i pričešća. Među najlepše išaranim jajima su bile korpe Radine Radovanović i Zzarka Zelinčević, koji su nesebično poklanjali svoja mala umetnička remek-dela.

– Sve ovo što vidite sam ručno šarala, na razne načine, radim to iz velikog zadovoljstva i svako išarano jaje je jedinstveno i unikatno – kaže Radina.

– Uložio sam dosta truda dok sam sve ovo napravio , koristio sam razne tehnike i želim da ova šarena jaja poklonim jer danas je veliki dan dan, kad treba da vladaju mir, ljubav i poštovanje – rekao nam je Žarko i nastavio da poklanja šarena jaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here