Poginuli zvaničnici Revolucionarne garde

0

 

Iranska Revolucionarna garda

 

 

U napadu su poginuli zamenik šefa kopnenih snaga, general Nurali Šuštari i komandant trupa u pokrajini Sistan-Balučistan, general Muhamedžadeh.

Iranska državna agencija IRNA, objavila je da su se pripadnici Garde uputili na sastanak s plemenskim liderima, kada ih je napala nepoznata naoružana grupa.

 

Za ovaj napad Garda okrivljuje "strane elemente" povezane sa SAD, dok iranski mediji objavljuju da su napad izvršile sunitske pobunjeničke grupe. "Gotovo je sigurno da su ‘strani elementi’, naročito oni povezani sa globalnom arogancijom, umešani u ovaj napad", navodi se u saopštenju Revolucionarne garde, koja termin "globalna arogancija" uglavnom koristi kada misli da SAD.

U međuvremenu, televizija "Pres", objavila je da je napad izvršila organizacija "Džundola", povezana sa sunitskim balučistanskim grupama, okrivljenim za niz ranijih napada.
 

Oblast Sistan-Balučistan, graniči se sa Pakistanom i Avganistanom i često je poprište sukoba između bezbednosnih snaga, sunitskih pobunjenika i krijumčara narkotika.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here