Pokret – pronicanje u svet igre

0

 

Fotografišući igrače Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta iz Beograda i Pozorišta na Terazijama, autor je pronikao u svet igre, stvarajući o njemu sopstvenu sliku, koju je preneo na fotografije.

 

Puteve neverbalne komunikacije i energiju koju ona poseduje, a koje istražuje savremena igra, ovoga puta proučavao je i sam autor, beležeći pritom pomak koji ona pravi.

Beogradski festival igre, koji će se održati od 9 – 23. aprila 2010. godine, koncipiran je tako da predstavi značajna stremljenja savremene igre, osnaži komunikaciju sa domaćom i inostranom publikom i uspostavi nove umetničke standarde i estetiku.

 

Popularizacija savremene igre, kao i mogućnost da plesna umetnost nađe put do najšire publike, neki su od ciljeva ovog festivala, koje je podržala i izložba Pokret.

 

Nebojša Babić, virtuoz fotografije

 

Nebojša Babić jedan je od naših najistaknutijih fotografa. Dobitnik je nagrada kao što su Velika nagrada Majskog salona 2005. godine i nagrada Pantene Beauty Awards za najboljeg modnog fotografa za 2002 i 2004. godinu.

 

Neke od njegovih fotografija čine stalnu postavku u beogradskom Muzeju primenjenih umetnosti. On je važan segment naše trenutne umetničke scene.

Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, Udruženja samostalnih umetnika fotografije i Udruženja profesionalnih fotografa Evrope.

 

Takođe, član je i Srpske asocijacije menadžera, kao i Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Redovno izlaže u Srbiji i inostranstvu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here