Policija čuvala mladu “izdajicu”

0

Izraelska policija sprečila je više od 200 radikalno desničarskih demonstranata da napadnu svatove koji su prisustvovali venčanju Jevrejke i muslimana u Rišon Lecionu, osam kilometara od Tel Aviva.
Više desetina pripadnika policije, uključujući i elitne snage, formirali su živi zid da bi zadržali demonstrante koji su se okupili ispred dvorane u kojoj je obavljena ceremonija i uzvikivali: "Smrt Arapima!"
 

Otac ljut na ćerku
Malkin otac, Joram Malka, izjavio je na izraelskoj televiziji da je bio protiv venčanja, koje je opisao kao "veoma tužan događaj". Rekao je da na ljut na ćerku zato što je prešla u islam i priznao da je njegov glavni problem u odnosu prema zetu u tome što je on Arapin.

Maral Malka (23) i Mahmud Mansur (26) su oboje iz Jafe, starog dela Tel Aviva, a njihov advokat kaže da su bezuspešno pokušavali da preko suda izdejstvuju zabranu protesta. Ipak, odobrena im je podrška policije, koja je sprečila demonstrante da upadnu u svadbenu salu.
Grupa Lehava, koja je organizovala demonstracije, i ranije je uznemiravala parove različite verske pripadnosti, ali je ovo prvi put da su demonstrirali na mestu venčanja.
Demonstranti, većinom mladići u crnim košuljama, osudili su Malku, koja je prešla u islam pre venčanja, nazivajući je "izdajnicom jevrejske države" i pevali su: "Dabogda vam selo izgorelo!"
Nedaleko od demonstracija održan je kontraprotest, čiji su učesnici u rukama držali cveće, balone i parole: "Ljubav pobeđuje".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here