Policija: Nećemo da čuvamo gejeve, već da pomažemo ugroženima u poplavama!

0

Veljko Mijailović, predsednik PSS: Apsurdno je šta traže od nas u ovom trenutku

 

– Kolege iz Policijske brigade angažovani su u Lazarevcu i Obrenovcu na spasavanju ljudi, a sada se od njih traži da se nekoliko desetina vrati i bude angažovano na obezbeđenju gej i lezbejske žurke u Beogradu. Apsurdno je da policajci obezbeđuju manifestacije kojima u ovim tragičnim trenucima zaista nema mesta. Zato Policijski sindikat Srbije traži da se u situaciji vanrednog stanja obustave sve manifestacije koje nisu prioritet, kako bi policajci bili tamo gde je pomoć ugroženima najpotrebnija – kaže Veljko Mijailović, predsednik PSS.

 

Ovde možete da odnesete pomoć ugroženima od poplava

 

"Otkažimo Paradu ponosa"

Gej strejt alijansa (GSA) pozvala je u subotu organizatore "Parade ponosa" zakazane za 31. maj u Beogradu da, s obzirom na katastrofalne posledice poplava koje su zadesile Srbiju, razmisle o otkazivanju tog skupa.

"Alijansa smatra da državna sredstva i energiju koja bi bila potrošena u organizaciju ovog skupa treba iskoristiti za saniranje posledica poplava, što u ovom trenutku treba da bude prioritet i za državne institucije i za sve građane, a da ‘Parada ponosa’ može da se održi i kasnije", saopšteno je iz GSA.

 

Srbija pod vodom

Pročitajte još:

* ”Ne zna se koliko je ljudi poginulo”

* Poplave u Srbiji: Evakuisano 15.200 osoba

* Pomoć Srbiji iz regiona, Rusije, EU, SAD

Ta organizacija je pozvala LGBT osobe i sve druge građane da današnji datum, Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, obeleže tako što će pomoći najugroženijem stanovništvu Srbije pogođenom poplavama.

Građani koji žele da donesu pomoć mogu se obratiti Alijansi na telefon 064/443-91-55 ili mejlom na info@gsa.org.rs.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here