EPA/Florian Wieser
Ministarka pravosuđa Austrije Alma Zadić

Prva austrijska ministarka migrantskog porekla Alma Zadić, zbog pretnji desničara, dobila je na početku svog mandata policijsku zaštitu.

Ministarka pravosuđa već sedam dana je izložena napadima desničara zbog svog bosanskog porekla, a sve je pokrenuto apelom Slobodarske partije Austrije (FPO), koja je pozvala predsednika Austrije Aleksandera van der Belena da je ne prihvati jer ju je sud u prvoj instanci proglasio krivom za klevetu, zbog čega je izrekao kaznu novčanog obeštećenja.

Na apel FPO “nakačili” su se desničari koji su rođenoj Tuzlanki, koja se sa roditeljima, za vreme rata u Bosni, doselila u Austriju, pretili i optuživali da navodno namerava da uvodi Šerijatski zakon u Austriji.

Desničari preko društvenih mreža pripisuju najmlađoj ministarki pravosuđa u istoriji Austrije navodnu bliskost islamistima, a šef ekstremnih desničara “Identitarista” Martin Selner s tim u vezi snimio je poseban video snimak.

Iz stranke Zelenih, čiji je član, ukazano je da Zadićeva nije vernik, ali i pored toga desničarima najviše ona smeta u vladi jer nije “autohtona” Austrijanka, iako važi za uglednog pravnika, pošto je završila pravo u Austriji, a doktorirala je u SAD.

Inače, policijsku zaštitu u Austriji imaju samo predsednik, kancelar i ministar unutrašnjih poslova, dok je za ostale članove vlade i političare ta mera predviđena samo po potrebi.

2 COMMENTS

  1. Шеријатски закони него шта! Аустријанци тако вам и треба то вам је поклон од Босне суверене.

  2. Ta sudbina ceka i druge zemlje sticenice razmnozavajucih i \”ugrozenih naroda\”. Sve polako. Srbi su imali Komuniste, drugi imaju Zelene – pogubnije od srednjovekovnih epidemija. Oporavak od epidemija je bio dugotrpan i tezak. Austrijasko – Nemacka izreka glasi: Glupost mora biti kaznjena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here