EPA-EFE/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Zdravko Krivokapić je u svom prvom intervjuu nakon što mu je crnogorski parlament poverio mandat za sastav nove vlade rekao da će “politička sudbina Mila Đukanovića biti onakva kakvu je zaslužio”.

-Milo Đukanović je iskusan političar. On se čitav život nije bavio ničim drugim osim politikom. Ne bih potcenio kapacitete gospodina Đukanovića, kao što ne bih potcenio ni njegovu potrebu da zaštiti svoje poslove kojih je u Crnoj Gori i previše – kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, nova vlada u Crnoj Gori moraće pre svega da analizira kakav joj je teret ostavila odlazeća vlast i da je za tu zemlju od izuzetne važnosti da neguje bratske odnose sa Srbijom.

-Prva etapa je uspešno završena. Sada smo pred drugom, a to je demontaža nakaradnog sistema, ponovno uspostavljanje institucija države, uspostavljanje vladavine prava. Da budem kratak i jasan, mi moramo državu vratiti ljudima – rekao je on za portal Nova.rs.

Komentarisao je i predsednika URA-e Dritana Abazovića i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića koji je izabran za novog predsednika parlamenta.

-Mladi, obrazovani, nekorumpirani i iznad svega patriotski orjentisani mladi ljudi. Iako su mladi godinama, oni nisu početnici u politici i nije me stid da priznam da bih sa svoje 62 godine i te kako imao šta da naučim od njih – kazao je Krivokapić.

Govorio je i o navodima odlazeće vlasti da Krivokapić zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom urušava sekularnost države kazavši da su sekularnost zapravo narušili oni koji su Zakonom pokušali osnovati novu Crkvu.

On najavljuje da će Crna Gora imati standard evropskih država mnogo prije nego što to iko očekuje ukoliko sada uspiju da je “oslobode kriminala i korupcije” i naprave od nje pravnu državu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here