Pomilovan ubica šestoro ljudi

0

 

NA SLOBODOI ZA DVE GODINE: Zoran Stevančević

Beograđaninu Zoranu Stevančeviću (41) zahvaljujući omašci koja se potkrala u novom crnogorskom zakonu o amnestiji umanjena je kazna od 20 godina robije na koju je bio osuđen zbog toga što je 2001. u Beranama minirao kuću Martinovića i ubio vlasnika Duška, njegovu braću Ljubišu i Milutina, Biljanu Radović i Igora Cimešu, radnike u lokalu, kao i svog pajtaša Srđana Stamenkovića koji je uneo eksploziv u kuću.
Da podsetimo, eksplozija je sravnila sa zemljom trospratnu vilu Duška Martinovića iz koje je izvučeno šest tela. Kada je dva meseca kasnije uhapšen Beograđanin Zoran Stevančević, policija i tužilaštvo utvrdili su da su on, Stamenković i njihov pajtaš iz Bosne Davor Savičić, po nagovoru Milovana Đukića iz Andrijevice, za 15.000 maraka minirali kuću. Tako su izravnali stare račune Martinovića i Đukića. Utvrđeno je takođe da je Stevančević daljinskim upravljačem aktivirao osam kilograma trotila čim ga je Stamenković uneo u lokal Martinovića, verovatno da bi uklonio svedoka i da bi se nagrada delila na manje ljudi.
Na prvom suđenju Stevančević, ali i Savičić i Đukić u odsustvu, osuđeni su na po 40 godina robije. Te kazne su na ponovljenim suđenjima smanjene, pa je Stevančević pravosnažno osuđen na 20 godina i kaznu izdržava u Spužu. Iako je reč o krivičnom delu za koje nije predviđeno pomilovanje, zahvaljujući gruboj omašci u novom crnogorskom zakonu o amnestiji on će se za dve godine naći na slobodi.

 

Zaboravljeni zločin
Bosna i Hercegovina nije pristala da izruči Savičića, a Đukić se koju godinu posle zločina pojavio u Andrijevici, ali ga niko nije pitao o ovom zločinu, a kamoli da je ponovio suđenje i utvrdio da li je zaista organizovao ovaj monstruozni zločin kako to tvrdi tužilac.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here